Mrežni lažovi

Važni čuvari poretka i standarda demokratskog društva su između ostalih i novinari. Zbog toga se uvijek zalažem za njihovu i uopće slobodu javne riječi… Međutim, jedan broj novinara se danas pretvorio u suprotnost časne novinarske profesije. Takvi su u službi kriminalaca, mafijaša, utajivača poreza, švercera raznih vrsta. Uz to, takve novinare krasi zasljepljujuća količina neznanja i provincijske autistične neinformiranosti.

Na internetskom obzoru naše lokalne virtualne elite rasplinuli su se „novinari“ – virtualisti  svih profila i struka: šverceri, prostitutke, lažni vjernici, lažni novinari, dileri, izdajnici iz ′92, uglavnom svega i svačega da te Bog sačuva…

Nikako ne gube žar i entuzijazam da se druge blati, vrijeđa i istrajno proziva bez ikakvih ozbiljnih argumenata. Postoje među njima i neslužbeni svjetski rekorderi blaćenja…

Idealan primjerak mafijaško – korporativnog novinara je naš Midho Dedić. O njegovom znanju i novinarskoj „hrabrosti“ neću pisati, pogotovo ne u svijetlu činjenice da se nije usudio biti skupa sa mnom gost u tematskoj emisiji posvećenoj novinarstvu. Ja i Rezak (kao voditelj) smo došli u studio NTV 101. Midho nije…

Diplomirani novinar koji nije imao hrabrosti sa mnom sučeliti stavove na temu koja je njegova struka najbolje svjedoči koliko i on sam sumnja u svoje znanje.

U zemlji u kojoj su mediji i novinari ozbiljni, da novinar izbjegava javni prostor, iniciralo bi oduzimanje licence (diplome). Jer ispada da je njegova diploma formalne a ne suštinske – medijsko promotivne prirode… U suštini on se nije prepao mene nego sebe i svoga neznanja.

Uporno etiketirajući jezikom mržnje i laži nas iz SDA, osim urušavanja ugleda, izravno se svakog od nas dovodi i u stanje fizičke opasnosti. Jel ako je to tako kako on i slični njemu kažu, a kažu da smo svi mi iz SDA „kriminalci i zločinci“, onda je teror nad nama poželjan i dopušten. A fizičko nasilje nad nama i članovima naših porodica je legitimno.

Kada ne reagujete na kvalifikacije pune laži i mržnje, vi riskirate da ste ono za što vam drugi kroje mjeru…

Vrhunac novinarskog hasumluka Midho Dedić čini kad sebi za pravo uzima da drži moralno – vjerske prodike Mensuru sinu efendije i heroja rahm. Emira Seferovića koji je skupa sa mojim bratom pronađen u jednoj od Trnavskih masovnih grobnica.

Midho koji sam u svakoj prilici Boga j..e izražavajući preko Jednog i Jedinog nezadovoljstvo kockarskim debaklima…

E taj bi i takav Midho, novinarska plaćenička hijena svima nama iz SDA da bude medijski i uopće moralno – vjerski korektor… Zbog toga sam mu nakon dužeg perioda odlučio posvetiti tematsku kolumnu… U četvrtak 31.01.2019. u redovnom terminu (20:00 h)…

 

P.S. Iz obzira dobrog sna dragih mi fanova i čuvanja kardiološkog mrežnog sistema, molim i kumim drage čitaoce da se na mome blogu ne pojavljuju u četvrtak.

– K′o Boga vas dragog molim!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *