Vanredno izdanje „Mumini“ u stanju hibernacije („fikusi“)

Ogroman je rezervoar gluposti kojim nas zadnjih dana obasipaju cazinski „Mumini“ (grupa Red, Rad i Zakon). Samo je od ovog medijskog, veći rezervoar korumpiranih kadrova koji nam dolazi iz ovog cazinsko – bihaćkog A SDA miljea.

Ničeg smišljenog i argumentiranog nema u sistematskom laganju. Vi – „Mumini“zapravo glupost i laž pokušavate učiniti duhovitim i medijski interesantnim. Moć društveno – mrežnog potencijala vas motivira da me konstantno diskvalificirate i lažete o meni. A ja vam konstantno nudim istinu i dokaze.

Razumijem da je kultura laganja na vašoj grupi nadjačala kulturu argumenata, ali su argumenti nešto čega bi se svi trebali držati. To je moji „Mumini“razlog vašeg potpunog uredničko – medijskog debakla koji se sada s pravom može porediti sa stanjem hibernacije.

Vi niste izgubili od mene, imenom i prezimenom, bez lažnog identiteta. Vas su porazile činjenice i zakoni istine i pravde, koji i u profesionalnom novinarstvu vladaju.

Svjestan sam, dragi moji „Mumini“da nije baš uvijek jednostavno pisati po standardima novinarske profesije, ali sam isto tako svjestan da vaša grupa Red, Rad i Zakonništa ne piše bez laganja, podmetanja i mistifikacija. Profesionalni tekst se uvijek temelji na činjenicama, a vaši tekstovi „Mumini“moji dragi se isključivo služe insinuacijama.

Uvijek se trudim prijateljima novinarima sugerirati da pišu argumentirano i da logički redaju činjenice. Posve sam logično poredao činjenice vezano za Agana. Izabrao u prošlom nastavku o vama „Muminima“najblažu formu komunikacije (Aganove iz Bristola). Poslao mu dobronamjernu poruku da se klone nepoštenog vađenja na račun SDA i Laburista. A on me nije poslušao.

Nije me Agan poslušao ni 24.09.2019. godine, kad smo zadnji put u jutarnjim satima telefonski razgovarali i kad sjednica skupštine nije održana, jer nije na njoj bilo njega i Ifete. Molio sam ga tada da šuti, da nikoga ne napada, ne provocira, a on u još oštrijem tonu nastavio.

Umjesto da se potpuno iz javnosti izgubi, povuče, javno ispriča cjelokupnoj javnosti, on potpuno nedužne ljude za svoje devijacije i seksualne nestašluke optužuje.

On jučer na ručak vodi one koji su ga podržali na Klubu Bošnjaka, valjda misleći kako su mu prijatelji. A nije ni svjestan da je u politici „prijateljstvo“ relativno, a neprijateljstvo konstanta, i da će ga upravo oni veoma brzo niz hladnu Unu „otisnuti“.

A ja sam ga, dragi „Mumini“ na sve to upozorio, a on me nije slušao.

I vašem sam dojučerašnjem uredniku („Muminu“ – Masirači)i kolegi na grupi Red, Rad i Zakon, u prvom nastavku poslao poruku da imam njegov post sa komentarom vezanim za Paulinu i Hozana. Mislim ovdje na Masiračin post čije sam dijelove citirao.

Nije me ni on ozbiljno shvatio, niti me je razumio davno prije kad sam ga javno upozoravao da nemoral i bezakonje kad tad na vidjelo izađe. Rekao sam vam u tom prvom nastavku „Razobličena internet – fama o Muminu“,da ću vam objaviti i dio te korespondencije i evo vam i to svjedočim. U njemu, apsurda li jedan od „Mumina“, ministar policije Nermin Kljajić potvrđuje istinu o Poljakinji Paulini koju ste hapsili i nad njom konstantan mobing vršili, kako bi ona pod vašeg „nevinog“lidera Hozana legla…

I vaša ispostava na Sani portal normala.ba(Midho Dedić), jutros je objavio lažnu vijest (Bog zna koja u nizu) kako tobože SIPA u Sanskom Mostu (u civilu) provodi istragu o slučaju bivšeg načelnika, sadašnjeg ambasadora u Kuvajtu Sanjina Halimovića.

Midho je ovdje u pravu, traje istraga, ali nikakve veze nema sa Sanjinom i nama iz SDA. Riječ je istrazi koja se tiče montiranog predmeta od strane Muje Koričića i Rifeta Hozanovića, a koji se na terenu provodio preko Jusufa Mešića – Judže. A za ovaj predmet su pare, osim Midhe uzeli i neki drugi Sanjani skloni davanjima lažnih iskaza za novac. A financiranje ovih iskaza i cjelokupne istrage, najdirektnije su osigurali Admir Hadžipašić – Masirača i Rifet Hozanović.

To su informacije s kojima ja raspolažem, a dokaze vam nisam spreman odmah predočiti zbog ozbiljnosti i digniteta istrage koja je pri kraju. Ali vam to dugujem, veoma brzo…

 

P.S.

Samo su od vas, cazinskih i sanskih novinarskih egoista i lažova, gore dvije skupštinske dame Fatka i Ilda. One smatraju da za zapošljavanje i bilo kakvo imenovanje nije potrebno nikakvo znanje, zvanje i stručna izvrsnost, nego je normalno da mlade Bišćanke i Krajiškinje legnu pod njihove političko – vazalske lidere.

Riječ je drage moje dame (Fatka i Ilda), kojima ujedno najavljujem tematsku kolumnu, o najgrubljem obliku ljudskog primitivizma karakterističnog za civilizacijsko srednjovjekovlje.

E to je to što vi podržavate, drage moje dame!

A ja se u vaše ime stidim, kad vi stida nemate drage naše dame…

 

Nastavlja se sutra…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *