Selfie – Većina

Abortirana stihijska Vlada, bez parlamentarne većine, bez ikakve strateške analize, učinka, bez programa, plana, koju iz oportunističko – ideoloških razloga drži u životu grupa diletantskih a korumpiranih skupštinskih interesdžija, koju podržavaju podobni i budžetom podmazani mediji, ušla je u Novu godinu. Sa namjerom, da bezidejna kakva jeste nastavi vježbe zatiranja i posljednjih zasada demokracije, pravednosti, solidarnosti, da nastavi provoditi političko nasilje nad slobodom javnog izražavanja.

Tajno iz budžetske rezerve i crnih fondova financiraju opskurna provladina portalska glasila, a ona druga (slobodna) suprotnog stava progone i discipliniraju. Civilno društvo i slobodni mediji temelj je društvenog razvoja i demokracije…

Vlada kojoj su na početku puna usta bila deklarativnih reformi, koje su očito bili medijski spinovi bez ikakvog sadržaja, bez kakvih stvarnih promjena. Vlada čije je prizemno politikanstvo nasrtljivo prozivalo „vrh“, „državu“, „Sarajevo“, a s druge strane provodilo grubu i fašističku diskriminaciju prema općinama čija vlast ne pripada njihovom vladajućem ideološkom spektru.

Pa zar nije nelogična i apsurdna činjenica da je općina Sanski Most (zahvaljujući povratnicima Srbima), od Vlade RS-a dobila više sredstava nego od Vlade USK-a?

Je li poruka pravde i solidarnosti da su oni grant od 100 000 KM namijenjen za put prema Galaji, šumi otpora heroja iz doline Sane prebacili za projekte u Cazinu?

A upravo im u prošlom ratu junaci iz Galaje (Ključko – Sanske brigade) bili snažna podrška u Cazinu i Krajini.

Je li to poruka njihove pravde i jednakosti?? Jeste, a glasi – parafraziram premijera: „Boli nas međunožje za vama iz doline Sane…“

Pa se usput hvale kako sekretaricama parfeme javnim sredstvima nabavljaju.

 

Ništa za njih nemoralno nije ni to što sa državnih mobilnih uređaja surfaju na društvenim i erotskim mrežama.

Jasno je danas mnogima da ovoj Vladi nisu bitni građani, općine, nisu bitne zaslužne kategorije, osobe sa invaliditetom koje također progone i kojima uskraćuju zakonita sredstva, nije bitan uopće segment civilnog društva, jedino što im je bitno da podržavaju sebe i svoje kadrove, članove njihovih porodica, te novinare i medije koji su sve to spremni beskompromisno braniti.

Kao što je slučaj i sa „nezavisnim“ uskinfo, koji iz više budžetskih izvora dobiva financijske injekcije… Nezavisni Kajtezović…

Ova je Vlada najsličnija Vučićevoj u Srbiji. I ona je dokinula osnovne postavke demokratskog civilnog društva i javne politike koje nikoga ne diskriminiraju. Rezanje grantova i budžetskih kodova jednima bez ikakvih argumenata i objašnjenja, da bi povećali drugima, način je marginalizacije i uklanjanja onih koji nisu na njihovoj „liniji“…

Sirova fašizacija u svim segmentima društva u kome su vrijednosti etičkih normi i humanističkih načela zadnja rupa na svirali…  Cenzura medija i huškanje policije na neistomišljenike, dokaz je degradacije dostignutih demokratskih vrijednosti, a raspirivanje međuopćinske i međubošnjačke netrpeljivosti put je u novo razdoblje međubošnjačkog sukoba u Krajini.

Upravo se preko ove Vlade provodi rusko – iranski koncept slabljenja vrha države i zavađanja Bošnjaka, koji je u periodu proteklog rata donio ogromne žrtve u Krajini.

Sreća je pa se iz dana u dan povećava otpor takvoj antidržavnoj i anticivilizacijskoj krajiškoj politici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *