Vlast SDP-a i A SDA

BiH je siromašna zemlja, jedna od najsiromašnijih u cijeloj Evropi. Pa se logično pitanje postavlja kako neko ima obraza opljačkati siromaha? Kako neko sa minimalnim osjećajem za patriotizam, za javno dobro, za načela vjere može orobiti siromašnu zemlju, siromašni narod u njoj? To sam se uvijek pitao?

Korupcija i kriminal na našem kantonu nije nikakav tabu niti mistika, ona nije na našem kantonu djelo pojedinca, ona na našem kantonu počiva u lancu ljudi – pojedinaca uvezanih u taj lanac.

Ima li uopće kraja tom zatrovanom lancu, tom krvotoku korupcije koji kola i širi se iz srca Krajine – iz Cazina. Iz Cazina gdje su svi čelnici A SDA priključeni na gangrenski zatrovanu kadrovsku krvotočinu? Pljačkaša i seksualnih manijaka.

U čijim su rukama sudbine naše djece….

Konačno, zašto se niko iz vrha A SDA nije ogradio od nevjerovatnih zloupotreba, od otvorene pljačke, živeći u nekom paralelnom svijetu? U svijetu u kome neprestano prevrću mogućnosti neizrecive ljubavi prema novcu, povećanju materijalnog blaga i političke moći, dok običan svijet biva sve siromašniji i nesretniji…

Gdje su te zamotane hanume cazinskih čelnika, koje ukradene pare deponiraju u austrijske banke, a svoj narod prema istoku usmjeravaju?

Pa zar je uistinu njihovo sunce okrenuto prema Moskvi, prema Teheranu, Beogradu a ne prema Sarajevu?

Pa gdje su danas njihovi virtualni zagovornici i analitičari sa Muminovog profila? Sa grupe Red, rad i zakon? Gdje su internetski brbljatori i tračeri sa zatvorene grupe „Ingenjeri“ na čelu sa Masiračom i Severinom (ministar policije Kljajić)?

Gdje su novinarski plaćenici bespuća virtualne fašističke ideologije koji Bošnjake u Krajini zavađaju za mrvice (grantove) iz kantonalnog budžeta? Za ličnu korist…

Gdje je Aida Štilić – Koričić, komesarka kantonalne televizije koja je ovu medijsku kuću dovela do razine informativne i stručne beznačajnosti, do razine novinarskih fantazija i razbojništva, do razine novinarskih paranoja?

To što je TV USK-a pretvorila u informativno – propagandi bastion novinarskog totalitarizma, Štilićki je omogućilo da kao hrabra pripadnica A BiH (sa 10 godina), dobije najveći poslijeratni kredit iz boračkog fonda od 65 000 KM.

Svi borci iz S.Mosta toliki iznos ne dobiju u cijeloj godini? Pitam se da li je ijedan pripadnik A BiH na kantonu dobio toliki iznos povoljnog kredita, kao što je naša medijska „bombašica“ Aida?

 

„SUDE MI…“

Evo im moj blog, neka pišu protiv mene, ako se ne usude drugdje pisati, neka mi sve kažu što imaju… Ali, neka ga ne obaraju uz pomoć hakera iz Rusije, Kine i Njemačke! Neka  ga koriste i protiv mene, evo im ga javno nudim! Nije moja snaga samo u znanju, ono je prosječno, moja je snaga u nesalomljivoj istini…

Ja nikoga napadati, privoditi i kažnjavati neću, jer će konačno svi istinom biti kažnjeni… Meni njihovo pisanje ne smeta, a oni bi meni i mome pisanju da sude…

Ne mogu se načuditi kantonalnim ljevičarima koji su se promaknuli u rigidne desničare – totalitariste, koji su krajišnike doveli do erozije prava gorih nego u doba komunizma.

Pa otkud Haviću i Fatki da budu u frontu sistemskog diskriminatorskog nasilja, koje ruši sve pred sobom, koje progoni i ubija njihove najvrijednije Bišćane?

Pa ima li isti taj Havić osjećaja za slučaj sugrađanina, Bišćanina rahm. Muhameda Zirića – Zire? Zbog čega SDP o svemu tome ćuti?

Pa zbog čega niko iz SDP-a ne osuđuje teror nad običnim policajcima, a najviše Bišćanima? Čemu odlučna šutnja SDP-a, ako nije zbog čuvanja fotelja?

Pa zapita li se Havić je li njegova direktorska pozicija važnija od prava na slobodu običnih ljudi, Bišćana i Cazinjana koje progone? A on o svemu ćuti i sve to ignorira…

Pa zapita li se isti taj Havić zbog čega se mobiliziraju najrigidniji medijski strvinari kad počne priča o međubošnjačkom pomirenju, kad se pokuša stvarati u Krajini ambijent normalizacije? A kad im glasovi za budžet Laburista zatrebaju babi se na noge ide u talasima. A kladuškim konjima se zobi do iznemoglosti daje… A naši sanski na dijeti…

Pa zapitali se Havić konačno, treba li političke bodove dobivati na međubošnjačkoj mržnji ili na pomirenju, suradnji i uvažavanju?

Pa zapita li se Havić zbog čega u anketi portala krajina.ba stoji puno gore od Samira, Šuhreta, Emdžada, Keme i pri samom je kraju?

Pa je li SDP-e i pred definitivnim političkim krahom, pred marginalizacijom koja se nije desila poslije rata. Možda i pred nestankom?

Sad ispade da je i Hamdija Lipovača imao bolje rezultate od onoga što danas bilježe kantonalni čelnici SDP-a na čelu sa Havićem i Fatkom…

 

Odgovor na sva ova pitanja davno je dao državotvorni mi učitelj Platon, koji je zapisao da su takvi lideri, kao što su Havić i Ogrešević najštetniji za državu. Njih država zanima kao „posjed“ a ne kao cilj pravde i pravičnosti.

To je ta vlast SDP-a i A SDA u Krajini…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *