„Njegova ekipa“ VII

Svoj blogovski ciklus o „Njegovoj ekipi“, naravno, po ko zna koji put ponavljam, inspiriran rečenicom našeg modnog mačka, vjerskog, političkog i humanitarnog lidera Krajine Muhameda Zekotića u kojoj kaže kako je „samo Allah mogao spojiti ovakvu ekipu“, večeras nastavljam sa pričom o neprikosnovenom kapitenu ekipe, političkom magu Jasminu Mujačiću zvanom „direktor“. 

Između šestog i sedmog bloga, kratko sam u utorak odgovorio na prozivke „Rendžera Zukića“, kako ga duhoviti čitatelji mog bloga nazvaše na društvenim mrežama. 

O Rendžeru i Motorola – menu Zukiću ništa ozbiljno i nisam htio pisati. Razlog leži u činjenici da ga već duži vremenski period smatram izrazito neozbiljnim i nepromišljenim, pa je samim tim diskutabilno i sve ono o čemu on piše, govori, i najbitnije – o čemu svjedoči…

O onima koji nisu u stanju opće promišljenosti, a govore iz obijesti i ljudske oholosti, pisati i govoriti ipak hoću. A sve kako bi našim građanima bilo jasno kakva je to zapravo „Njegova ekipa“ zauzela svoje mjesto pod našim političkim nebom…

Možda je ipak ovdje bolje da umjesto termina „političko nebo“ ubuduće koristim termin „politički kišobran“. U skladu sa njihovim intelektualnim kapacitetima kišobran je znatno manji, a i sama asocijacija na riječ „nebo“ može ozbiljno uznemiriti naše stare i nove ASDA – NESovce. 

Iz upotrebe, bi svakako trebalo izbaciti i riječi: „pero“, „var“, „merhamet“, itd. 

Sve to kako se naši ASDA – NESovci ne bi dodatno uznemiravali… 

No, da se vratimo na temu – direktor… 

Krenut ćemo retrospektivno i kronološki. 

Godina je 2016-ta. Završeni su lokalni izbori i na mjesto načelnika općine Sanski Most, voljom građana, došao je Faris Hasanbegović. 

Mandat općinskih vijećnika prestaje nekoliko dana kasnije i naš direktor Mujačić ostaje bez svoje „paušalne kapljevine“. 

Pale se svi alarmi u trezoru obitelji Mujačić, a direktor pokušava tih dana i mjeseci očito da zamijeni ulogu Farisovog vozača dobrog Zlaje, ne bi li kako s početkom ovog načelničkog mandata „zakačio“ kakvu komisiju, upravni odbor ili bilo šta a što je finansijski slično onim „sinekurama“ koje je do tada uživao. 

Moram ovdje iskreno kazati, potpuno nezasluženo… 

Od Farisa i Sanela se doslovno Jasmin tih dana ne odvaja…  

Kako su se komponente vremena i novca ozbiljno udaljavale od našeg direktora, njegovo je nezadovoljstvo bivalo sve veće. 

Na koncu je to nezadovoljstvo kulminiralo osnivanjem revolucionarnog pokreta 2018. godine koji tada predvode Muhamed Zekotić i Arnel Terzić, uz neizostavni dvojac hadži Sinanović i zamalo hadži Kadirić, kojem se od samog starta pridružuje i direktor Jasmin Mujačić.

Doduše u skladu sa njegovim karakterom, hinjski, potajno, prikriveno, kukavički, savjetodavno i uglavnom balkonski sa svojim nerazdvojnim Arnijem, odakle na dnevnoj osnovi grade strategiju napada na mene i SDA u cjelini… 

Ohrabren činjenicom da je dobio političku saglasnost SDP-a da ostane na poziciji direktora Osnovne škole Skender Kulenović u Donjem Kamengradu, a nakon što je na konkursu uspješno dezavuisao komisiju i sekretara Ministarstva obrazovanja USK-a, kako se radi o politički neopredijeljenom direktoru, što je potvrdio svojom izjavom ovjerenom kod notara Šefika Trožića. 

Naš se direktor konačno oslobodio straha. S obzirom da je izjavu dao i pod krivičnom odgovornošću da ne pripada ni jednoj stranci.

Pa se onda ubrzo pridružio novoosnovanom NiP-u u Sanskom Mostu i krenuo da se politički profilira. Nezaboravan je njegov nastup u kampanji na RTV SANA kada je dokazao da on ni u jednom segmentu društvenog djelovanja pojma nema, doslovno ni o čemu.

I da iza njegovih nastupa ostaju nesagledive posljedice za naše građane, ali je nevjerovatno da se ohrabrio udariti i na prava naših sugrađana u stanju socijalne potrebe. To niko nije uradio ni u jednom gradu u cijeloj BiH.

P.S. „Hajmo na NES“

Nemojte mi drag čitaoci zamjeriti što ću ovdje pod posebnim okolnostima prekinuti ovu kolumnu, a molim i dragog nam direktora da ima razumijevanja za prekid i odgodu najvažnijeg dijela u njegovoj slavnoj političkoj istoriji. 

Jednostavno sam dužan ovdje zastati i svojim sugrađanima najaviti politički događaj koji se sutra treba desiti u našem gradu. 

Nešto slično se desilo krajem drugog stoljeća kada je kroz naš grad prošao rimski imperator afričkog porijekla Septimije Sever, pa krajem petnaestoga stoljeća kad nas je pohodio Sultan Mehmed Fatih, pa krajem dvadesetog stoljeća kad nas je komunistički sultan drug Tito pohodio, ništa se slično nije desilo do sutrašnjeg pohoda ka našoj zlatnoj dolini…

Vjerovatno znate, u naš grad sutra dolaze, ne marsovci, ne smogovci, nego interkontinentalno poznati NES – ovci…

Na čelu ove delegacije je ko drugi nego ljudskom dobrotom i merhametlukom poznati Rifet Hozanović – Hozan, još poznatiji po krađi Merhameta (83.554 KM) i izgradnji velelepne privatne kuće, a da je u statusu nezaposlene osobe. Posebno je interesantan način kako je ovaj cazinski građevinski neimar za ovu kuću uspio osigurati tri puta japiju iz različitih izvora po principu – „dođem ti“, na teku… A još je interesantnija činjenica da niko ne zna ko su bili izvođači?! A i on sam tvrdi da ne zna…

Ispred delegata NES-a u Skupštini USK-a, obratit će vam se Rasim Pajić poznatiji po ponavljanju krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika podstrekivanja na izvršenje krivičnog djela uz konstantno krivotvorenje službenih isprava. 

Zlatko Hujić, će vam se također obratiti ispred Skupštine, a poznat je po vršenju krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, krivotvorenje službene isprave i zloupotrebe u budžetu cirka 77.865,90 KM.

O obrazovanju uz rad, a uz činjenicu da nikad ne navratiš u školu, da nikad ne upoznaš ni jednog profesora, na ovoj tribini će vam govoriti vlasnik obrazovne ustanove Vita plus Cazin, koja ukupno broji oko 200 zanimanja, po čemu je programski najveća na svijetu. Riječ je o Admiru Hadžipašiću – Masirači, toliko poznatom da ništa više ne treba o njemu reći.

Savjetnik Mirsad Topčagić vam se neće obratiti jer polaže vozački ispit za kamion prikoličar u namjeri da ovu družinu napusti zbog kolektivne prevare. A navodno će džemat ostati u nadležnosti kolegi iz doline Sane – Zekotiću…

Ugledni kadar NES-a za promet drvnom građom, zadužen za sigurnost, Mujo Koričić će vam objasniti kako se vikendica može uraditi bez ijedne konvertibilne marke ulaganja.

Gost promatrač na ovom skupu će biti i ugledni bužimljanin – selfi junak i vlasnik nekoliko krivičnih prijava od zloupotrebe, krivotvorenja do ugrožavanja sigurnosti saobraćaja. Mislim ovdje na nekad našeg Agana Bunića, a tvrdim i mislim da on danas ni sam ne zna u kojoj je stranci. Samo je on uspio sustići našeg političkog konvertita Nijaza Kadirića.

I na kraju zvijezda večeri, iz manjeg BH – entiteta, kao gost na ovom skupu će se obratiti Jasmin Karabegović – savjetnik u kabinetu Nermina Ogreševića. Trenutno i na poslovima sekretara financija u medžlisu Bosanski Novi. U više navrata osuđivan za krivična djela zloupotrebe položaja. Friško ga se od neki dan tereti za 150 hiljada KM prisvojenih od Islamske zajednice, a najfriškija bi mu uskoro mogla biti optužnica za zloupotrebu položaja ministra policije i nezakonito imenovanje komesara Muje Koričića. Posebne istražne radnje su otpočele protiv ovog prvaka i lidera NES-a zbog štampe izbornog materijala na crno u neprijavljenoj štampariji u Bihaću… 

Sa jednim ogromnim iskustvom planetarnih zloupotreba po horizontali i vertikali kriminalne hobotnice koja sebe imenuje proevropskim NES-om, skupu će se obratiti i njihov osnivač koji sa svima ovima gore odgovorno rukovodi, a rezultate njihovog rada i „otimanja“ narodnih para i dobara uredno deponuje u austrijskim bankama. 

Riječ je o Nerminu Ogreševiću. Upravo će on biti tema ciklusa nakon što obradim Šemsu Dedića. 

Napomena: nije riječ o uhićenom komandiru Šemsi Dediću nego našem Šemsi Dediću, koji je još na slobodi…

Nastavlja se…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *