„ISTINOM“ – do miliona!

Ljudi suočeni sa različitim životnim egzistencijalnim rizicima, pod najčešće iracionalnim i paranoidnim okolnostima za vlastite životne greške izgovor traže u drugima. Takvi u vlastitoj savjesti proizvode izgovor za neuspjehe kroz razne teorije zavjere.

Oni uvijek sebi nađu krivca (Pedra) za nešto čemu su oni sami doprinijeli. To naravno, u početku može biti subjektivno – ugodno, ali je dugoročno štetno. Takav mehanizam obrane na štetu i pod izgovorom nekoga drugog proizvodi paranoidne stavove i što je još gore i negativne socijalne (društvene) posljedice.

Možda je i ponajbolji primjer takvih posljedica slučaj lažnog predmeta „izborne krađe“ u Sanskom Mostu. Naime, Muhamed Zekotić – zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH u ovom predmetu, a nakon što nam je Sud BiH ukinuo mjeru kontakta mene i njega nakon što smo se ja i on tri puta sastali, uspio je navesti desetak razloga zbog čega se odlučio okrenuti protiv do jučer bliskih prijatelja, a da istovremeno nikada ni približno nije ponudio istinit izgovor.

Kao jedini i po njemu najbitniji razlog pokretanja ovog predmeta i njegovog lažnog svjedočenja, Muhamed ističe u više navrata dr. Mustafu Avdagića.

Pa se onda kao razlog spominjemo svi mi, jer ga nismo htjeli podržati za Predsjednika Medžlisa Islamske zajednice u okolnostima kad on zatvorsku kaznu služi. I Arnel je tražio skupa s njima da on Medžlisom upravlja iz KPZ – Luke iz Bihaća.

Pa je onda pominjao neki poslovni prostor u kome sam ga tobože ja lično „spriječio“ za najam. Uglavnom je Muhamed redao izgovore, pojedince, stranku SDA, Medžlis, a da nikad nije pomenuo jedinom rječju pravi razlog. Niti je igdje pomenuo Tegeltiju, komesara Muju, ne daj Bože Hozana i NES, ni pomenuo mi nije pravosudno – istražne jatake iz RS-a…

A zapravo je pohlepa riječ kojom se najkraće definira frustracija njegovog očekivanja od raspleta našeg lažnog istražnog predmeta o lažnim „izbornim krađama“…

Pohlepa za novcem

Na prvom mjestu je pohlepa za novcem. Njegov zahtjev da mu mi osiguramo „milion“, što bi bilo dovoljno da iz predmeta izađemo „čisti“, mi se u početku naših razgovora činio neozbiljnim, rekao bih i iracionalnim. Možda da se podmire Mujo, Hozan, ostali zaštićeni svjedoci, neki drugi… Možda, nisam siguran… 

Međutim, Muhamed je u druga dva razgovora ovaj zahtjev ponovio ukupno sedam puta. Tvrdio je kako su mu to oko „miliona“ njegovi advokati sugerirali…

Pokušavajući provjeriti ozbiljnost ovog njegovog zahtjeva krenuo sam se cjenkati, pokušati cijenu malo spustiti. Na što mi je došao njegov još frapantniji odgovor i dilema.

Ovaj njegov zahtjev koji me je pomalo i zatekao i umanjio želju za daljnim razgovorima, ipak me je u konačnici i motivirao da budem uporan, da nastavim pregovore. Oko cijene…

Naravno, prvo što mi je na pamet palo je da ja, Fazir i Mirela „opljačkamo“ kakvu banku. A druga za njom misao je, da li bi uopće u banci toliko gotovine i zatekli?

Pa onda misao – kako sve to izvesti, pa pobogu mislim se nije porobiti banku isto što i popeti se na komšijsku trešnju! Povrh rodne kuće na Bojančiću…

Pa onda konačno i misao, šta ako nas uhvate u realizaciji potencijalne ideje Western – pljačke banke?! Tek onda bruke ako nas uhvate, a već bruka za nepostojeće djelo „krađe glasova“

Ko zna više u čemu je sreća, poznajem ljude koji su na desetine miliona oteli od ove napaćene i tranziciono neuređene države. I naravno ništa, čak su i veću popularnost stekli u javnosti… Ko velim, a možda se i mi dodatno „promoviramo“? 

Konačno, što to danas smeta Masirači, Hozanoviću i Ogreševiću što su milioneri, skupe kuće, skupa auta, skupi stanovi u Sarajevu, vikendice, računi u Austriji, ništa im ne smeta, oni idu dalje…  Oni se i dalje „bore“ za naše bolje evropsko sutra i svoje lično bogatstvo.

Zapravo se oni upravo tim bogatstvom hoće približiti Radončiću, koji je na face-tv proglašen ličnošću godine, a svima je danas jasno kako je njegovo bogatstvo stvarano?!

Konačno, danas je on sa Konakovićem, Ogreševićem, Nikšićem, i njih još dvjestotinjak na čelu Bećirevićevog izbornog stožera protiv Bakira i SDA. 

Slično su se okupili u Sanskom Mostu 2020. god. na lokalnim izborima svi protiv SDA, pa izgubili. Isto će se ponoviti i u oktobru ove godine.

Svašta čovjeku na pamet padne? Uglavnom je Muhamed u ovom financijskom zahtjevu bio istrajan. Mislim da je njegova matematika bila racionalna. Oko 300 000 je bio u dugu, međutim malo je meni bilo nejasno šta sa preostalih 700 000KM i konačno koliko od ovoga dobivaju njegovi partneri u lažnom svjedočenju a koliko ide Muji i Hozanu?

Tu mislim i na zaštićene a lažne svjedoke: Arnela Terzića, Enesa Brandića, Amira Zukića i Enesa Eminića. To je zapravo za Tužilaštvo BiH petorka koja kidiše samo „istinom“ protiv nas, a usput bi i da se malo opare. Na račun mene, Fazira i Mirele.

Istina, Muhamed mi nije pominjao omjere podjele plijena ali jeste istaknuo da je Arnel – „Arni nagodan ali skup“, do okolnosti da ga je sramota Arnelov zahtjev mi uopće saopćiti. Znajući kako su Arnela dobro potkivali Ružnić, Topčagić, Kadirić, Hozan i dr., ostala mi je do danas dilema koliko to Arnel traži (2, 3, 5 ili više miliona)? 

Razmišljam se ovdje, možda je Muhamed u „milionskom“ zahtjevu i realan, možda i ja griješim… Možda sam i nezahvalan, pa to nas „vadi“… Možda je Muhamed u konačnici, kad svoje dugove vrati donio poštenu i pragmatičnu odluku prilagođenu Hozanovim principima islama, da barem po 100 000 KM dobiju kolege mu a zaštićeni svjedoci: Enes – Pela, Brandić, Amir – Blićko i Arnel. I u takvim okolnostima njemu ostaje 300 000 KM za pokrivanje tekućih troškova i eventualnih ljetnih i zimskih destinacija… 

Drugi mi zaštićeni svjedok tvrdi da pola od ovog milionskog iznosa ide na Muju i Hozana. A ja ništa ne tvrdim. Jednostavno se presabirem kako do miliona doći?!

A možda je Muhamed nešto odlučio izdvojiti i za općeprihvaćeno i kontinuirano „potkivanje“ partnera U RS-u? Na čelu sa Milanom Tegeltijem… Možda…

Ne znam, možda su sve ovo nekakve špekulacije… Bog zna… On sigurno…

Kada smo se ja i moji uznički partneri (Fazir i Mirela) presabrali, kad Mirela proda svog golfa (2004. g.), ja Tourana (isto 2004.), Fazir Citroena (2014.), plus računska konta (sva tri oko 10 000 KM), mi smo Muhamedu realno mogli ponuditi 20 000 KM. 

Al’ sa počekom u dvije tranše… Dok se isprometuju auta…

Tako da je ovaj „milionski dogovor“ u startu propao, falilo oko 980 000 KM.

Skupljamo i dalje, možda Cucu i Mirsadu za kakav apel zamolimo!?

Pohlepa za slavom –  „ZVIJEZDA JE ROĐENA“

Slava je drugi povod i motiv koji je Muhameda motivirao na ujdurmu lažnog svjedočenja. On je zapravo ovim predmetom postigao doslovno brodvejski uspjeh glumačke zvijezde. Televizija, radio, printani i elektronski mediji, specijalne emisije, facebook – objave, uspjeh, ljepota, stajling, inteligencija prirodna, uz puna usta Allaha i Njegovih načela…

Samo mu je novac nedostajao, ali to dolazi kasnije. Kad sjeda sa mnom…

Opsesivna uloga umišljene zvijezde i borca protiv troje „opakih kradljivaca“ (ja, Mirela i Fazir), u njegovom slučaju ravna je bila dijagnozi kakve maligne bolesti umišljaja bez premca.

Navodno je nakon nastupa na Rezakovoj televiziji 101, osim tapšanja i odobravanja po sanskim kafićima dijelio i autograme. Zvijezda je rođena! 

Po glumačkom talentu, po scenarističkim manipulacijama „blagom“ i materijalnim dobrima, po broju bliskih a izmanipuliranih prijatelja, Muhamed me definitivno podsjeća na Pirata sa Kariba (Johnny Depp). Osim što je Muhamed za nijansu gusarski talentiraniji… 

Rođeni glumac kome ni naš Emir Hadžihafizbegović dorastao nije.

Pohlepa za moći

Medijska slava, kult moći, snage, utjecaja, mačistički background, sve je upućivalo da je nakon njegove svetosti Ozana, rođena još jedna moćna zvijezda na političkom nebu Krajine. 

Nakon lidera NES-a: Hozanovića, Topčagića, Masirače, Pajića, Kljajića, Kadirića i dr., evo i naše megazvijezde, našeg medijskog nadmenog sveznadara – Muhameda… Zvijezde čiji se duhovni i duševni profil sveo: na prvom mjestu lova, na drugom lova, logično i trećem – lova…

Muhamedova žuđena slavoljubivost, sebičnost i oholost, odražava se u nesreći drugih, tek kad smo mi neopravdano lišeni slobode on je tad zadovoljan slikom sebe. Sebe kao moćnog čovjeka, čovjeka koji upravlja procesima u najvišoj državnoj pravosudnoj instanci (Tegeltija), dirigira OSCE-u, upravlja liderima NES-a i Nezavisnog bloka, kontaktira vrh SDA, komanduje kriminogenom komesaru i MUP-u… 

Uglavnom, nevjerovatna moć njega i Hozana u tandemu sa poslušnikom Mujom…

Narcističko – mačistički borac protiv svih vrsta društvenih devijacija i bezakonja, zapravo je neko tko ne poštuje ni ovozemaljske ni Božje zakone. U tome je zapravo sav paradoks ove njegove borbe protiv nas – opakih „izbornih kradljivaca“.

Sjećam se kada je vješti retoričko – obrazovani Plenković najavio netom izabranom Predsjedniku Milanoviću „tvrdu kohabitaciju“…

I napadao je Milanović svega i svakoga, a ponajviše Plenkovića. Napada ga i danas ali je „kohabitaciona“ strategija očito dala rezultate. Milanovića više niko ne uzima ozbiljno ni na domaćoj, pogotovo na međunarodnoj političkoj sceni. A nakon pada sa vojnog transportera k'o da je i iz vinkla malo isp'o.

Kod našeg Muhameda ovaj vinkl – defekt bi mogao imati veze sa skijaškim padovima, možda… Ja zaista ništa ne tvrdim osim onog što mi oni „iskreni“ kakvi jesu priznaju…

Ne mogu vjerovati da je Muhamed i jednog trenutka mogao pomisliti da ću se ja predati, i to bez borbe, bez otpora, a ćutao jesam… Rekao bih tiho „kohabitirao“…

Tiha kohabitacija Muhameda i nas okrivljenih, rekao bih i naša šutnja, za njega je očito značila našu predaju i vjetar u leđa njegovim zajapurenim i ludističkim medijskim ispadima. 

On je zapravo cijeli svoj život potrošio do sada kao okorjeli ateista i materijalista, koji osim deklarativno nikakve veze sa duhovnim nema. 

Na kraju ipak, sasvim iskreno priznati moram da u svome životu nisam upoznao čovjeka takvog imaginacijskog dara… Međutim, taj njegov dar urođenog fantaziranja lišen je i trunke etičnosti. A etičnost se ponajbolje mjeri odnosom prema drugima. U tom odnosu prema drugima mi dokazujemo svoju ljudskost. Upravo se Muhamed ovdje snažno dokazao… 

Nečovjekom.

E sad se ovdje otvara dilema, ako je Muhamed do jučer svoje najbliže prijatelje (mene, Mirelu i Fazira) bio spreman lažno optužiti i uz pomoć velikosrpskih pravosudnih grobara doslovno nas utamničiti, pitanje se logično postavlja šta je spreman uraditi onima koji mu nisu prijatelji?! Kako će tek oni s Muhamedom proći?? Neki gore pobrojani… 

Nakon što mi je Muhamed sve ispričao, a uređaj ruske marke „Lav Terme“ snimao… 

Naš Muhamed…

Da mu Allah Svevišnji zdravlja i sreće podari…

P.S. Odustanite, spašavaj se ko može…

                                                                                                                 Nastavlja se… 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *