REZAK JE NEVIN (vanredno izdanje)

Opredjeljenje da odustanem od redovne a najavljene kolumne iz ciklusa „Šepićeve čarolije“ vjerujem da ćete razumjeti zbog same činjenice aktualnosti slučaja Cecine televizije 101 i Raminih zabavljača okupljenih u javnoj obrani kriminala i korupcije sramno posvjedočenog i na federalnoj televiziji.

Poštovani čitaoci, pogriješio sam kad sam pomislio da se neće nastaviti „nepogode“ iz 2014. godine. Osim visokih vodostaja i poplava u prošloj godini Sanjani su doslovno proživjeli „gušenje“ i „raspamećivanja“ od poplava gluposti. Uz svo poštovanje struke i zvanja, u nas su se konstanto u medijski prostor „nasilno“ uguravali neuki stolari, limari, zidari, lažni likovnjaci, lažni novinari, birtijaši, folk pjevači, propali političari i tajkuni… I to je u našem lijepom gradu na devet rijeka došlo do razine katastrofe i to one prirodne… Svakako da je vrhunac ovog vala bio i sinošnji skromni i nekulturni nastup limara rodom iz Sanice Rezaka Hukanovića… Izvinjavam se veoma uspješnim limarima poduzetnicima koji daju doprinos boljoj privrednoj slici našeg grada. Javno se izvinjavam i svim gledaocima i slušaocima FTV-a zbog njegovog nastupa. A ovim vanrednim osvrtom zapravo svjedočim da mi genetski Prijedorčani, a vjerujem i Sanjani s njim nemamo ništa i od njega se ograđujemo evo i na ovakav način.

Koliko je sve ovo što se danas dešava u našem gradu vezano za 7. februar prošle godine najbolje svjedoči činjenica da su se uz propalog Rezaka kao suorganizatori u tobožnjoj obrani medijskih sloboda pojavili isti oni akteri i organizatori napada na zgradu općine, prostorije SDA stranke, kuću i djecu Kambera, načelnika, pripadnike Armije BiH i njihova udruženja, i sve slobodoumne građane Sanskog Mosta.

Ponovo se na javnoj sceni pojavio i nesuđeni načelnik čija hanuma Fata još uvijek čuva uštirkano odijelo, kravatu i nastupni govor nakon što Ključanin Nihadov kameno – bacač (I.Č.) pogodi demokratski izabranog načelnika komadom odvaljenog asfalta.

REDŽO I ŠEMSO

Solidan monter grijanja, lišen davanja računa za usluge, je htio uz pomoć kokošiju (jaja) i krupnijeg šodera (šakača) postati načelnikom. Istina je da je on i fax (fakultet) završio kod „Janjoša“ i nama bi bez sekunde staža (u sedmoj deceniji) u najvažniju fotelju. Nije stigao odraditi pripravnički zbog mogućnosti upada u starosnu penziju. On je svoje blistave intelektualno – fakultetske usluge ponudio voljenoj Općini preko ovih gore, kako ih zovem – Raminih zabavljača.

S malo sreće i zdravlja, uz lijepu načelničku platicu, koju je usput s tom namjerom i povećao, nakon prve godine mandata završio bi u penziji. Zamislite, završen fax, pa status načelnika, pa penzioner, a sve u jednoj godini. To je samo njemu napamet moglo pasti nakon 10 miliona o kojima se nije htio očitovati (kako su ih on i Eniz – Žvaljo namakeli). Možda je on pomislio da se u godinama u kojima je on trenutno još uvijek i raste… Trebalo je biti bome vizionarom i sve to zajedno u glavi majušnog sadržaja i osmisliti.

E samo im je moja glava za realizaciju ove demonstracijsko – kabinetske i osvajačke vizije falila… Na panju… Malo sutra… Narod je to ipak sve prepoznao a činjenica da je drugi dan i konačnog pečaćenja NTV 101 bilo svega desetak prisutnih, najbolje govori koliko se njima svima zajedno vjeruje…

Kada su mi dostavili kompletan videozapis spontanog građanskog bunta u službi obrane Rezaka i njegovog gusarskog statusa u našem kinu, shvatio sam već prvog dana da je to propala misija. Osim činjenice razmjerne malobrojnosti, a bome i faca koje su se tamo pojavile, jasan je to bio znak Rezakovog potpunog potonuća. Iako je vođa i strateg UGSM-a Ramo Nalić obznanio kako je na ovom „uspješnom“ skupu bilo oko „2 000 građana“, ukupno je glavom i bradom videozapis registrirao 68 ljudi. Malo je to uzme li se u obzir prisutni neprijavljeni radnici i konobari, kum Dinko sa osobljem iz Lina-e, pa naš Behlil Mešić sa rodbinom i komšijama, pa Šantin šura Sabrija, uglavnom nas Prijedorčana je bilo najviše.

slike 1 slike 2 slike 3

Pojavili su se tu i neumoljivi borci za Sanski Most, te dokone gubitničko – političke persone poput Pele, Karagića, Remze Sadića, Cuce, Flame, Safića, Dedića, našeg Dura uz psihološkog voditelja njihovih skupnih seansi (Rifet Bahtić – Rile). Istina, krio se od kamere i fotoaparata svjestan gdje se nalazi, al gaža je gaža (dnevnica). Ova naša ekipa, a nakon potpune političke propasti, svoj jedini smisao nalazi u pučističkim eksperimentima i manifestacijama gluposti i vulgarizma. Ohrabreni su i činjenicom da lokalna NTV 101 u svojoj programskoj beznadežnosti njihove javne verbalno – vandalske ispade tretira kao demokratski iskorak borbe za javnu riječ.

Blagoglagoljivi medijski kapo i glasnogovornik u svim ovim situacijama je naš mahalski zet, nedotupavni lažni investitor iz Holandije – Karagić, koji je usput staru kamp prikolicu iz EU – izbačaja pokušao proglasiti namjerom milionske turističke investicije na Sani. Samo da je nije odnijela Sana… Predložit ću cijenjenom uredništvu NTV 101 (Ramo, Cuco i Dedić) da ga uzmu da čita osmrtnice kad već toliko uživa u medijskoj važnosti. Nije isključeno da on cijelu noć pušta priloge sa svojim izjavama, ne vjerujući i sam u vlastitu „pamet i ljepotu“ izričaja… Dok naša Dunja kopni…

Moram ovdje zaista istaknuti da je Karagić i kao političar i pravni naučnik po mnogo čemu specifičan. To je jedan od čestih govornika iz ove Rifetove grupe koji ni sam ne razumije šta priča. Međutim, iz ljubavi prema kameri on bi autoritativno mogao govoriti o molekularnoj biologiji ili fizici, polju astronomije, filozofije, sa dozom neviđenog genetskog entuzijazma. A mislim da je riječ o bezazlenom i benignom javnom huškaču koji pred ogledalom, kod noćnog pranja zuba dugo razmišlja s koje strane u ruku da uzme četkicu…

On se ipak karakterom i dobroćudnošću razlikuje od Remze Sadića, Enesa Eminića i Midhe Dedića koji su danas pripremili i najavili u Tužilaštvu USK-a (Remzu Sadića), kako bi protiv našeg oslobodioca, Zlatnog ljiljana i komandanta Senada Kljajića predao prijavu za navodne „zločine“, njega i još nekih pripadnika Armije BiH iz Ključko – sanske brigade. Slično Dedićevoj krivičnoj prijavi i protiv našeg generala Alagića. A sve sa ciljem osporavanja Senadove kandidature za ministra u Vladi USK-a.

Da od gorih imaju gori, svjedoči činjenica i o genetskim mrziteljima nas Bošnjaka i posebno iz SDA od oficira vojske RS-a Rame Nalića (vođe UGSM-a), te Šemsudina Habibovića – slavljenika i promotora iste one JNA koja je masakrirala Srebrenicu i dolinu Sane. I to u gradu Bileći odakle su protjerani Bošnjaci u oba posljednja rata.

Samo vi mrzite, „ljubav je jača od svake mržnje“, mi vas mrziti nećemo…

P.S. Nakon što je u sinošnjem gostovanju na Federalnoj TV Rezak zapravo „ni kriv ni dužan“ sam sebe dotukao izjavom kako „redovno isplaćuje plaće“ putem računa preko tri godine blokiranog, sve je bilo jasno milionskom auditoriju… On je zapravo nevin, a i Hamdo je nevin koji tobože sa svim ovim aktivnostima upravlja iz zatvora. Ni na Hamdu svoga ne dam… Jedini stvarni krivac po ustupljenom prostoru negativiteta NTV 101 sam izgleda ja… Al’ dobro, navikao sam… Kazano jezikom prava – Rezak je nevin, bez obzira i na desetine uočenih kršenja zakonskih odredbi o poslovanju „legalnih“ subjekata (kafić 101 i Mediagraf doo). Kazano jezikom prava, obojica su oni himenično – nevini poput hamburške izraubane prostitutke, a nevinim prestati tek mogu biti kad im se krivnja dokaže. Zato cijenjeni čitalački puk molim da se u njihovo poštenje i moral ne sumnja. Ja ću ih štititi…

Na kraju bih zamolio i moga bloger – kolumnističkog konkurenta cijenjenog g. Amira Kurbegovića da se ne dotiče mene i moje rodice Almire i zeta Midhe. Istina je da sam joj pomogao oko specijalizacije i danas bih u istim okolnostima. I Midho je to od mene tražio… Žao mi je što je ona otišla u SBB, ali na kraju to je njeno demokratsko pravo… Nadam se da će se vratiti kao i Midho što se Rezaku vratio a veoma je ružno nedavno o 101 i meni samom pisao u Avazu. Interesi su jači od svih principa i na to se moramo naviknuti.

novine

Možda vi to g. Kurbegoviću radite zbog činjenice da prozivam vaše bliske rođake (Redžu i Sefera Kurbegovića). To je ipak neusporedivo, ja i moja rodica Almira nismo ni približni „poštenju“ dvojice planetarnih utajivača poreza i grabežljivaca iz vašeg roda. I oni su „nevini“ poput ove gore dvojice… Dragi naš Amire…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *